a to nie tak że im mnie tym lepiej ? :-? mój arganizm ma skąd pobierać tłuszcz }:-( nie to nie tak :-) poczytaj regulamin i artykuły w dziale. Min 60 g tłuszczu z pozywienia, zdrowego tłuszczu (masło, olej kokoswy, smalec, awokado, masło klarowane, oliwa
[...] odzwierzęcych. Moim głównym źródłem białka jest tofu, węglowodanów - brązowy ryż, bataty, quinoa, warzywa to głównie kalafior, brokuły, zielona fasola, szparagi, a tłuszczu olej z oliwek, awokado, masła orzechowe. Plus tony ziół, przypraw, sosy, musztarda i inne. Plan treningowy Poniedziałek: grzbiet - akcesoria Wtorek: dół pleców - ciężko [...]
[...] białka, by było warzywa, porcja tłuszczy i porcja węgli. 50g odżywki to dość sporo, proch traktuj jako dodatek np. do omletów, czy placków. Brakuje ryb, innego rodzaju mięcha niż kura - np. podroby, udka, schab, czy dobry kawałek polędwiczki, karkówki. Do tego np. olej kokosowy, lniany, awokado. Urozmaić węgle ryże, kasze, ziemniaki, bataty.
[...] i owoce morza, jaja i mięcho zwierzaków dzikich i tych z wolnego wybiegu. O kurach z masowej hodowli nawet nie myśl. Źródła tłuszczu to masło, smalec, orzechy, awokado, oleje roślinne z pierwszego tłoczenia (ale nie te o wysokiej zawartości o-6) - koniecznie kokosowy! Z warzyw minimum pół kilo krzyżowych dziennie. Suplementacja: tabletki [...]
Zdrowe tłuszce: ryby, tran, omega-3, oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, orzechy, kokos itp. Białko: kura, chude mięso czerwone, twaróg, ser wiejski, jaja, soja jako uzupełnienie choć nie wszyscy dobrze reagują, np galaretka ze schabu itp., odżywki białkowe. Na redukcji dostarczamy 100% tłuszczy i białka a ograniczamy węgle. Taka najzdrowsza i [...]
[...] ( Ja często robię pastę tzn: twaróg,kawałki makreli wędzonej, trochę majonezu light, przyprawy i do blendera.) 2.Najlepiej na patelni bez tłuszczu, a jeśli już to znajdź olej albo oliwę w sprayu np PAM 3.Górskie 4.Ogranicz bo mają sporo cukru ale jeśli już to najlepiej jagodowe 5.Woda bez różnicy, dorzuć napoje bez cukru typu cola zero, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
zamiast posilku z parowkami, daj jakas rybke:-) dorzuc zrodla zdrowych tluszczy oliwa z oliwek, awokado, olej rzepakowy/lniany, tran, maslo i bedzie calkiem ok
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Mieso kroimy w paski (3x1 cm), marchew w plasterki, cebulę w księżyce, paprykę również w paski (słupki). Do gotującej sie i osolonej wody wrzucamy kasze. Na patelni rozgrzać olej (ja użyłem rzepakowego) i wrzucić najpierw marchew, osolic trochę, zeby puściła wode. Jak ta zmięknie dorzucić paprykę i cebule, zmniejszyć ogień i poddusić. Jak cebula [...]
[...] nie są zbędne o ile po siłowni dostarczasz pełnowartościowy posiłek, wymieniaj owoce, warzywa częściej świeże, jest sezon. Warto dodać np. nasiona chia, nasiona lnu, olej lniany, czy awokado. Ryby niekoniecznie wędzone (od czasu do czasu), częściej świeże, mięso też wymieniaj (podroby, udka z kurczaka, polędwiczka wieprzowa, schab, [...]
[...] nie. I dotyczy to tez kupnych wędlin, pasztecików i innych takich. Jako źródło białka najlepiej pełnomorskie ryby, mięso, jaja, strączki. Z tłuszczów dla nas niedoczynnych olej kokosowy jest jak lekarstwo. Poza tym tłuszcze zawarte w jajach, mięsie, awokado, orzechy, oliwa z oliwek. Węgle ze strączków, ryżu brązowego, kasz. Jedz. Na początek [...]
[...] mozesz miec problem z insulinoopornoscia i od tego bedzie zalezalo w duzej mierze jaka dieta najbezpieczniej bedzie podbic kalorie tluszczami wiec daj 100gB/100gW/reszta z tluszczy do 1600kcal tluszcze z zotlej jaj, tluste miesa, oliwa z oliwek, awokado, smale, olej kokosowy Poza tym fizjo jak juz wczesniej pisalysmy, bo widac jakies wady postawy
[...] pieczywo (albo własne, albo z dobrej piekarni żeby miał jak najmniej dziwnych składników ulepszających) Źródła tłuszczy - jaja, tłuste ryby, również tłustsze mięsa, orzechy, olej lniany, kokosowy, oliwa z oliwek, masło, awokado Kanapka na drugie śniadanie z własnym mięsem jak najbardziej ok. Co do grzeszków - jesteśmy tylko ludźmi i wiadomo, że [...]
[...] podstawą diety powinny być produkty nieprzetworzone, pełnowartościowe. Mięso, jaja, ryby, kasze, ryż, ziemniaki / bataty, płatki owsiane. Jako źródła tłuszczu sięgaj po olej kokosowy, masło klarowane, awokado, orzechy (najlepiej laskowe i włoskie), tłuste mięsa i ryby. Zobacz też w dziennikach innych dziewczyn jak sobie radzą z komponowaniem [...]
[...] bilansu na początku odejmij 300kcal. Dieta jest kiepska. Szyneczki,sosiki i danio pożegnaj. Dodaj tłuszczy oscyluj w 100g to stanowczo za mało. Dodaj tłuste miecha ryby olej kokosowy orzechy. Maslo klarowane. Ziemniaki jak najbardziej można jeść. Wody sadze 2-3l będzie optymalnie. Warzywa ustaw na 0g wliczasz duże ilości [...]
możesz wrzucić orzechy, awokado, olej kokosowy, tłuste ryby (łosoś, makrela, halibut, śledz) rodzynki wymieniłabym na świeżego owoca, tym bardziej teraz jest sezon. Wymieniaj ryż na inne węglowodany, to samo z warzywami możliwie dużo jedz i dobrze byłoby, gdyby świeże też wpadły. A co do tabletek omega3, to uzupełnienie, tym nie zastąpisz [...]
Makowiec rządzi!! :-)) Była jeszcze pierś z indyka duszona z czarnuszką, awokado, warzywa i olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia ( testuję różne oliwy i oleje ostatnio - są naprawdę świetne smakowo ). Wieczorkiem wpadną jajca na twardo, kukurydza i jakieś małe ładowanko, żeby rano był power ;-) Ania -> www.kuchniabasowa.b l o g spot.com [...]
Morales, tak, jem tłuszcze. Głównie olej kokosowy, masło, boczek, smalec, migdały, awokado. Pisałam wcześniej, że w sumie wychodzi mi ok 70-80g tłuszczy, ale miski nie liczę dokładnie, bo mniej więcej wiem ile czego zjeść, żeby wyszło mi te 2200-2500 kcal a zależy mi na dobrym samopoczuciu i na tym, żeby mieć dużo siły a nie np na schudnięciu. [...]